Dodatne informacije

Med nakupom v okence "notes" zapišite ime izbranega ogleda. Če želite, da je na bonu napisano vaše osebno sporočilo obdarjencu, le-to napišite ob nakupu ali pošljite e-mail na: slovenijavbarvah@gmail.com.  Po opravljenem nakupu boste na e-mail prejeli potrdilo o nakupu in bon. 

Vodeni ogledi:

Ljubljana z Ljubljančanko! (Tudi za Ljubljančane!)
Voden ogled med največjimi znamenitostmi in marsikaterim skritim detajlom.
Vsi poznate Zmajski most, Prešernov trg, Staro Ljubljano in še mnogo tega … Pa poznate njihove zgodbe, zgodovino, legende in zanimivosti? Veste, na katerih vratih je glava Indijanca in kje je ljubljanski kanarček? Ste že slišali za Ekorno ali pa za emonskega stoletnika? Kje so trni, ki so se jih izogibali mamuti?  Ste že videli kuščarju podobno žival, ki je nekoč krasila ljubljanski grb? Vam je že kdo povedal o prvem slonu, ki ga je videla Ljubljana?

Spoznajte Žale (Za crknit dobro!)
Voden ogled po največjem ljubljanskem pokopališču
Žale niso le kraj slovesa, ampak razkrivajo mnogo tančic ljubljanske, celo slovenske zgodovine, poleg tega so tudi galerija na prostem. Začnemo z monumentalnim Vrtom Vseh Svetih, sledijo različne posebnosti, ki jih skrivajo Žale. Od Plečnikovega groba do različnih zanimivih nagrobnikov, vmes se ustavimo še pri kaki pomembni osebnosti. Videli bomo tudi vojaška pokopališča in nekaj monumentalnih obeležij.

Plečnikove piramide (Male skrivnosti velikega mojstra)
Voden ogled med znamenitimi in skritimi stvaritvami brezčasnega arhitekta 
Spoznajte Ljubljano, kot jo je videl veliki arhitekt, in spoznajte, kako mu je iz majhnega deželnega mesta uspelo ustvariti prestolnico Slovencev. Ste vedeli, da je Plečnik Ljubljano videl kot nove Atene; akropola, nekropola, stoa, agora, knjižnica, tempelj, gimnazium... Pa mu je uspelo zgraditi vse? Ste že slišali o vodni in kopni poti, ob katerih je hodil in ustvarjal arhitekt? Ste se že načudili množici izvirnih svetilk? In kaj pravzaprav pomenijo piramide?

Zelena Ljubljana – Park Tivoli (#ilovit)
Voden ogled po kulturnih in naravnih znamenitostih Tivolija.
Pravijo, da niste zares obiskali New Yorka, če se niste sprehodili skozi njegov centralni park in podobno trdim za Ljubljano. Ta namreč diha s Tivolijem in Tivoli diha za Ljubljano. Tu sta dve palači in dva nekdanja hotela, množica kipov in vodnjakov. Tu je ribnik, tu je fenološki park, in tu sta rožni vrt in rastlinjak. Ste vedeli, da je v Tičistanu dovoljeno krmiti ptice in veverice? 


Iz česa je Ljubljana? (Ljubljana rocks!) 
Voden ogled po Ljubljani s poudarkom na nekaterih uporabljenih kamnih.
Tekom stoletij so prebivalci mesta uporabljali različne kamne za gradnjo in okrasje. Zakaj ne bi spoznali zgodb ljubljanskih znamenitosti in zvedeli iz česa so? Zakaj rečemo, da Prešernov spomenik predstavlja zgradbo zemeljske skorje in zakaj je Mestna hiša muzej slovenskega kamna? Ste opazili ogromen rdeč fosil, ki vas gleda iz fasade palače Deželne banke?

Cart

Cart is empty.